Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Ανήμερα της... ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ



Α! Καταπληκτικό... για κοίτα βρε παιδί μου τι μπορούν να σου κάνουν... Όλες μεταμορφώνονται... αποκτούν τα λαμπερά μαλλιά της Παπαρίζου, το χαμόγελο της Cameron Diaz, τις καμπύλες της Monica Belucci, το στήθος της Pamela, τη μύτη της Βανδή, τα ζυγωματικά της Βίσση, τους κοιλιακούς της Πετρουλάκη, τα γυμνασμένα πόδια της Demi Moor, τα σαρκώδη χείλη της Jolie. Τώρα το χρώμα των μαλλιών είναι αυστηρώς, σύμφωνα με τις προσταγές της μόδας: το καλοκαίρι αποχρώσεις του ξανθού, το χειμώνα μελαχρινό, την άνοιξη ζεστό σοκολατί και το φθινόπωρο κάνεις ανταύγες... Τα μάτια δε, είναι θέμα διάθεσης και περίστασης, πράσινα, μελί, γαλάζια, μπλέ ακόμα και μωβ... και αν δεν μπορείς να καταλήξεις κάπου, μην αγχώνεσαι βρε κουτό, υπάρχουν και χρωματικοί συνδυασμοί... οι φακοί να' ναι καλά!


Στην αρχή ήταν must να βλέπεις "Λάμψη", αργότερα όμως τα πράγματα έγιναν πιο interactive. Πήγαινες στο τηλεοπτικό πλατό και μοιραζόσουν τα εσώψυχα, τα απωθημένα σου, τον πόνο σου, την κρίση κατινισμού σου με την καλή σου φίλη Σια Λιαροπούλου, και τον επιστήθιο φίλο σου Μικρούτσικο. Αργότερα μπορούσες να καταφύγεις στα reality αν ήσουν βέβαια αρκετά τολμηρός. Είχες την δυνατότητα να αποκτήσεις δόξα και φήμη αλλά και να κάνεις καριέρα στο τραγούδι ακόμα και αν η μοναδική σου ικανότητα ήταν να ξύνεσαι στον καναπέ ή να κουνάς τα ωραία σου οπίσθια. Αν πάλι έχανες την ευκαιρία, δεν ανησυχούσες καθώς υπήρχαν και τα παρατράγουδα για να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου. Αλλά τελικά είναι πολύ κουραστικά όλα αυτά, μονότονα... γιατί πολύ απλά δεν σου προσφέρουν και κάτι. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν ριζικά και μια χαρμόσυνη αχτίδα ελπίδας φάνηκε! Υπάρχει κάτι που μπορεί να μου προσφέρει κάτι ουσιαστικό τελικά. Να με κάνει να νιώσω θηλυκό σωστό, με τα "όλα του", να είμαι το πλήρες πακέτο για κάθε άντρα που σέβεται τον εαυτό του, να αποκτήσω νόημα στη ζωή μου, λόγο ύπαρξης, να είμαι καλά!


Το όνειρο μου θα γίνει πραγματικότητα. Θα γίνω η κομψή κυρία με την ωραία τσάντα (που όλες έχουν) με το ωραίο μαλλί (που όλες έχουν) με την ωραία εποχιακή καμπαρντίνα (που όλες έχουν) με τις πλατφόρμες (που όλες έχουν) με το ωραίο γυαλί ηλίου (που όλες έχουν) γιατί θέλω πολύ απλά να είμαι σαν τις άλλες ωραίες και ταυτόχρονα μοναδική και ανεπανάληπτη για τον τέλειο άντρα , που όλες θέλουν αλλά μόνο εγώ θα έχω.


Θα πάω σε αυτή την ωραία "παραγωγή" η οποία θα με παράγει σε κάτι που θέλω καιρό, ξεφυλλίζοντας τα περιοδικά και χαζεύοντας τις τεράστιες αφίσες με τις καλλίγραμμες και καλοντυμένες καλλονές σε κάθε εύκαιρο κόκκινο φανάρι. Και ενώ το φανάρι άναβε πράσινο, εγώ ακόμα χάζευα τα ζηλευτά τους κάλλη, αλλά πάντα με διέκοπταν οι ανεγκέφαλοι,κοινοί άντρες μέσω κραυγών, κορναρισμάτων ή χειρονομιών, καθώς επίσης και με διάφορα κοσμητικά όπως :"Ξύπνα ζώον!" και "Ξεκούνα μωρή μπαζόλα"! Φτάνει πια! Θα πάρω εκδίκηση απο την Αννούλα που ήταν η ωραία του δημοτικού, απο την Έλενα που ήταν η μοιραία του γυμνασίου, απο την Σοφία που ήταν η κορμάρα του Λυκείου, απο την Τζένη που είναι η προϊσταμένη του γραφείου και απο τον πρώην μου που με έκανε τον τάρανδο του Παγκρατίου. Τώρα η ζωή μου θα αλλάξει! Θα νιώσω σαν τη στρουμφίτα στο στρουμφοχωρίο, ποθητή απο όλους τους τύπους των στρούμφς καθώς θα με πολιορκεί ο Λιχούδης, ο Μπαμπαστρούμφ, ο Προκόπης, ακόμα και αυτός ο γκεοστρούμφ με το λουλουδάκι στο αυτί και το καθρεφτάκι στο χέρι. Θα ξυπνάω το πρωί και θα φοράω 10 χάντρες θαλασσίες στο λαιμό για να μην ματιαστώ μόνη μου στον καθρέφτη του μπάνιου!




Θα με αναλάβουν καλοί άνθρωποι οι οποίοι ενδιαφέρονται για την προσωπική μου προβολή, για την ψυχική μου ισορροπία και αυτοσκοπός τους είναι να πραγματοποιήσουν τα δικά μου όνειρα για να με κάνουν ευτυχισμένη! Θα με κοιτάξουν πολλοί ειδικοί. Θα παρατηρήσουν τα χαρακτηριστικά μου, θα αγγίξουν τις ατέλειες μου και μετά θα πάρουν ένα μαρκαδόρο, ο οποίος θα σχεδιάσει τον νέο μου εαυτό πάνω στο "άσχημο" εγώ μου! Θα υποστώ όλες τις αντιξοότητες, θα υπομείνω στα πάντα στηριζόμενη στη θέληση μου να φτάσω το "απόλυτο". Δεν θα το βάλω κάτω! Αυτού του είδους οι εκπομπές, υπερπαραγωγές θα έλεγα, (βλ."swan") είναι πέρα για πέρα ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές. Ψυχαγωγούν το πνεύμα, καλλιεργούν αξίες στον τηλεθεατή και επιμορφώνουν γενιές ανθρώπων, ενώ η προσφορά τους στους συμμετέχοντες είναι ανεκτίμητη! Και αν τελικά το μετανιώσω και θέλω μια άλλη, πιο απλή, εύκολη και γρήγορη λύση... όλα τα πρωινάδικα έχουν τέτοιου είδους προσφορές. Μαζεύουν απλές, μέσες, ελληνίδες νοικοκυρές και μη και τις μετατρέπουν με το ανάλογο μακιγιάζ, χτένισμα, στιλ και ρούχο σε star της ημέρας, αλλαγμένες και ανανεωμένες. Βέβαια η δουλεία αυτή είναι επιφανειακή, αλλά πραγματικά θα είμαι ολόιδια με την ηθοποιό που κάθεται δίπλα μου στον καναπέ του πρωινάδικου.


Θα γίνω αυτό που θέλουν όλοι... μια εικόνα για την φτηνή ελίτ της TV.




Αυτά σκέφτηκε η Ποπίτσα, ένα ηλιόλουστο πρωινό καθώς χάζευε στην 46άρα plasma της καθισμένη αναπαυτικά στον καναπέ της. Σήκωσε το ακουστικό και τηλεφώνησε για να δηλώσει συμμετοχή.


11 σχόλια:

zouri1 είπε...

ΩΧ !!

day-dreamer είπε...

Τι ωχ?
μας πιάσανε?

zouri1 είπε...

ωχ,πονανε αυτα που εγραψες.
(τι καλα που θαταν αν εβγαζες το word verif...λεκτικη επαληθευση)

An-Lu είπε...

Αχχχχ....καϋμό το χω να βρω άτομο που να ΜΗΝ ζει μέσω της τιβί ;-)

zouri1 είπε...

an lu@ τοτε πρεπει να βρεις ενα χωριο που να μην εχει ρευμα ακομη.αλλα και τι βι να μην βλεπει θα βλεπει γυρω του τα προιοντα της.Οποτε ?

palalos είπε...

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η TV...ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑΜΕ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΑΛΙΑ...
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

day-dreamer είπε...

@ an-lu έχει και καλά προγράμματα η άτιμη! αλλα ελάχιστα εως απειροελάχιστα! Πάμε να μείνουμε στο χωριό που λέει ο zouri να σωθούμε! ;P

@ παλαλός φταίει και το κατα πόσο επηρεαζόμαστε απο όλα αυτα! Ορισμένοι το έχουν παρακάνει!

@ zouri πως βγαίνει αυτό που μου είπες;

Christina Noe είπε...

Η τηλεόραση φταίει,εμείς,κάποιος άλλος..Τι σημασία έχει?
Βαρέθηκα κι εγώ να βλέπω πανομοιότυπες γκόμενες να κάνουν πανομοιότυπα πράγματα να λένε πανοιμοιότυπες ατάκες και να γελάνε πανομοιότυπα!!!Έλεος πια!!
Αν δεν έχεις φτιάξει μαλλί κομμωτηρίου και να κρατάς μια τσαντα-φίρμα (έστω κι απομίμηση!!) όταν πας για ένα ρημαδιασμένο καφέ νιώθεις σαν φτωχός συγγενής!
Τα'πα και ξεθύμανα ρε παιδί μου!!χαχαχαχα!
Φιλιά!

Ανέστης Μ. είπε...

Λοιπόν, καιρός για δράση.. Στη θέση της τηλεόρασης βάλτε ένα βάζο, ένα καλάθι, μια βιβλιοθηκούλα.. Ή πολύ απλά διακοσμήστε την με ένα ωραιότατο κάλυμμα! :)
Kαλό απόγευμα και χαίρομαι που σε βρίσκω day-dreamer!

Penthesila είπε...

καλωσεβρηκα!!! (σε μια λεξη οχι παιζουμε)
δε ειναι αστειο να βλεπεις γυναικες πανομοιοτυπες κλωνους της καθεμιας τιβιτζους,τραγουδιτζους και σταριτζους? πολλες φορες τις χαζευω ειδικα φετος στα κιτρινα τι πλακα εχουν!

day-dreamer είπε...

@ christina noe εγώ να δεις όταν τα έγραψα πόσο ξεθύμανα! Φιλιά και σε σένα!

@ Ανέστη όχι και "καλάθι" θα μας χαλάσει το feng-shui! αδίκως χαλάνε φαιά ουσία οι "ειδικοί"!
Και εγώ χαιρομαι που σε βρίσκω!

@ penthesila μου νασαικαλα (με μια λέξη επίσης) δεν ειναι απλά κίτρινο! είναι συνδυασμός κίτρινο- μαύρο! προώθηση της αεκ κανονική!